sábado, 5 de marzo de 2011

EL RATONERO

L' Aligot comú (buteo buteo), és un au de rapinya de mitjan tamany d'especie falconiforme i de la família Accipitridae. Les seues mesures són de 51 a 57 cm de longitud i de 110 a 130 cm d'envergadura. La seua alimentació és molt variada, ja que menja desde insectes a carronya encara que també sap caçar.

A la Vila és un au prou fàcil de vorer en hivern, sobre tot quan vas per la carretera ja que es posa en qualsevol post de telèfon o en algun arbre esperant a caçar alguna presa.

Aquest Aligot que ús mostre és un espècimen que va trobar Santa, el qual es posa tots els matins en el mateix arbre per a veure la sorpreseta que li tenim preparada. Es localitza a un bancal abandonat prop de l'Hospital de la Vila.  Les millors hores per a observar-lo són sobre les 7: 50 am encara que se'l ha pogut vorer a altres hores molt diferents. Encara que hem anat ja prous vegades a afotar-lo, soles s'ha deixat fotografiar unes dues vegades, ja que no sempre té fam, o ja te una presa, o per altres diverses conseqüències. Este "bixo" te molt valor per a mi, ja que gràcies a ell i a la seua confiança he pogut arribar a les finals d' un concurs de fotografía fet en Villareal. Ja ús avisaré si tinc més endavant dels resultats.

Espere que ús agrade.

Vicent.




Aquesta és la fotografía premiada.









                                                                                                      
Xoriguer atacant a l' aguiló.
Equip fotogràfic: Nikon D3000, Sigma 70-300mm Macro f4, Trípode Hama, Hide i bona companyía.


3 comentarios:

  1. impresionant Visent continua amb la teva il.lusió que aixó es molt bo.
    espere que el premi de Vila real siga teu.
    salutacions.

    toni

    ResponderEliminar
  2. Felicitats Vicentet!!! per aquest blog que espere amb ansietat continue creixent i pel premi que dessitje que aconssegueixques.
    Com diuen en el cau: "bona i sabrem"!!!!
    Per cert, una cerveseta em deus si et donen algun guardó!!!!!!
    Santa "el makilet"

    ResponderEliminar
  3. buen trabajo vicent,esta muy bonito,ok

    ResponderEliminar